Читај ми

УЧЕНИЦИ ОШ "ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ" ДОБИЛИ НОВЕ УЧИОНИЦЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и члан Градског већа за образовање Немања Старовић обишли су Основну школу „Доситеј Обрадовић“ где се изводе радови на надоградњи школе у вредности од 60 милиона динара. У првој фази укупно је надограђено 1300 м2 чиме је школа добила десет учионица, а зa следећу годину планиран је завршетак радова и издвајање додатних 40.000.000,00 динара из градског буџета за реконструкцију и опремање приземља и првог спрата школе.

- Град Нови Сад пуно улаже у школство, а први пут после тридесет и четири године изграђене су две нове школе - "Марија Трандафил" у Футогу и "Милан Петровић" на Новом Насељу. И много других школа смо сопственим средствима или уз помоћ Покрајине, Републике и Европске уније надоградили и увећали за око 50 % квадратуре. Овом инвестицијом је решен проблем недостатка простора Основне школе "Доситеј Обрадовић", а предвиђено је да се на исти начин реконструише и школа "Светозар Марковић Тоза" на Детелинари, коју похађају деца са Нове Детелинаре, Сајлова и других делова града, чији број ученика све више расте - изјавио је градоначелник Новог Сада Игор Павличић

Основна школа "Доситеј Обрадовић" је основана 1961. године, а наставу данас похађа 700 ученика, распоређених у 27 одељења. Школа, чији ће ђаци од сада похађати наставу само у две смене, се посебно издваја по резултатима из физике на такмичењима свих нивоа и раду са ромском децом из Сунчаног насеља.

Нови Сад, 22. новембар 2011. године