Čitaj mi

UČENICI OŠ "DOSITEJ OBRADOVIĆ" DOBILI NOVE UČIONICE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i član Gradskog veća za obrazovanje Nemanja Starović obišli su Osnovnu školu „Dositej Obradović“ gde se izvode radovi na nadogradnji škole u vrednosti od 60 miliona dinara. U prvoj fazi ukupno je nadograđeno 1300 m2 čime je škola dobila deset učionica, a za sledeću godinu planiran je završetak radova i izdvajanje dodatnih 40.000.000,00 dinara iz gradskog budžeta za rekonstrukciju i opremanje prizemlja i prvog sprata škole.

- Grad Novi Sad puno ulaže u školstvo, a prvi put posle trideset i četiri godine izgrađene su dve nove škole - "Marija Trandafil" u Futogu i "Milan Petrović" na Novom Naselju. I mnogo drugih škola smo sopstvenim sredstvima ili uz pomoć Pokrajine, Republike i Evropske unije nadogradili i uvećali za oko 50 % kvadrature. Ovom investicijom je rešen problem nedostatka prostora Osnovne škole "Dositej Obradović", a predviđeno je da se na isti način rekonstruiše i škola "Svetozar Marković Toza" na Detelinari, koju pohađaju deca sa Nove Detelinare, Sajlova i drugih delova grada, čiji broj učenika sve više raste - izjavio je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić

Osnovna škola "Dositej Obradović" je osnovana 1961. godine, a nastavu danas pohađa 700 učenika, raspoređenih u 27 odeljenja. Škola, čiji će đaci od sada pohađati nastavu samo u dve smene, se posebno izdvaja po rezultatima iz fizike na takmičenjima svih nivoa i radu sa romskom decom iz Sunčanog naselja.

Novi Sad, 22. novembar 2011. godine