Читај ми

ТУРНИР РОДА 3X3 У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је турниру у баскету на новосадском Спенсу, који је један од последња три турнира пред велико финале првенства Србије. Поред Новог Сада, турнир се овог викенда одржава у Оџацима и Свилајнцу.

- Можемо да будемо поносни што је Нови Сад изнедрио нека од највећих светских имена у баскету 3X3, репрезентативце и освајаче медаља на Олимпијским играма у Токију. Драго ми је што сам данас у друштву ових младих људи, љубитеља баскета и здравог стила живота. Верујем да ће екипе које победе на овом турниру наставити са добром игром и на финалу које ће бити одржано у Београду. Новосадска школа баскета је показала колико вреди и Град Нови Сад ће увек подржавати и поносно стајати уз ове младе таленте – рекао је Огњен Цвјетићанин.

Велико финале Србије биће одржано 1. септембра, на Тргу Републике, а 16 екипа ће играти за титулу. Ови турнири управо су и последња прилика да екипе изборе учешће у борби за трофеј.
У сениорској конкуренцији ће играти 12 екипа, док је у јуниорској и женској конкуренцији пријава отворена за по шест екипа. Баскеташи Раље Гранд Слот освојили су турнир у Новом Саду, у сениорској конкуренцији, и припало им је 100.000 динара, док је пораженом финалисти, екипи Валенсије, припало 20.000 динара уз опрему Кошаркашког савеза Србије.

Турнир организују Кошаркашки савез Србије, КС Војводине, КС Новог Сада, уз помоћ Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Градске управе за спорт и омладину.

Нови Сад, 28. август 2021. године