Čitaj mi

TURNIR RODA 3X3 U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je turniru u basketu na novosadskom Spensu, koji je jedan od poslednja tri turnira pred veliko finale prvenstva Srbije. Pored Novog Sada, turnir se ovog vikenda održava u Odžacima i Svilajncu.

- Možemo da budemo ponosni što je Novi Sad iznedrio neka od najvećih svetskih imena u basketu 3X3, reprezentativce i osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Drago mi je što sam danas u društvu ovih mladih ljudi, ljubitelja basketa i zdravog stila života. Verujem da će ekipe koje pobede na ovom turniru nastaviti sa dobrom igrom i na finalu koje će biti održano u Beogradu. Novosadska škola basketa je pokazala koliko vredi i Grad Novi Sad će uvek podržavati i ponosno stajati uz ove mlade talente – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Veliko finale Srbije biće održano 1. septembra, na Trgu Republike, a 16 ekipa će igrati za titulu. Ovi turniri upravo su i poslednja prilika da ekipe izbore učešće u borbi za trofej.
U seniorskoj konkurenciji će igrati 12 ekipa, dok je u juniorskoj i ženskoj konkurenciji prijava otvorena za po šest ekipa. Basketaši Ralje Grand Slot osvojili su turnir u Novom Sadu, u seniorskoj konkurenciji, i pripalo im je 100.000 dinara, dok je poraženom finalisti, ekipi Valensije, pripalo 20.000 dinara uz opremu Кošarkaškog saveza Srbije.

Turnir organizuju Кošarkaški savez Srbije, КS Vojvodine, КS Novog Sada, uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Gradske uprave za sport i omladinu.

Novi Sad, 28. avgust 2021. godine