Читај ми

СВЕЧАНО ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ “CANTAT 2013“ У НОВОМ САДУ

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић свечано је отворио фестивал хорског певања “Cantat 2013“ који ће бити одржан од 25. до 31. августа у Новом Саду. Као и претходних година, „Cantat“ ће окупити велики број иностраних хорских певача, диригената и музичара, а биће одржано и мноштво међународних хорских радионица.

- Овај јединствени фестивал је за Град Нови Сад изузетно значајан и својим квалитетом се истиче на културном небу нашег града. Ми се поносимо чињеницом да је из године у годину фестивал све квалитетнији и садржајнији, а за то су првенствено заслужни организатори који су много улагали претходних година у „Cantat“. Управо зато, Град и ове године помаже целокупну идеју и мисију фестивала, а свакако ћемо и у будуће настојати да му пружимо подршку. Њиме се Нови Сад промовише ван граница наше земље, а с обзиром на то да је култура важан мост ка иностраним партнерима, значај ове врсте културне размене је вишеструк. Надам се да ће Новосађани као и увек бити добри домаћини и да ће искористити наредну недељу да у што већем броју посете концерте, као и друге фестивалске садржаје, како би уживали у изузетном музичком квалитету - рекао је помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић чиме је фестивал званично отворен.

На свечаном отварању у новосадској Синагоги присутне је поздравио и председник Европске хорске асоцијације „Europa Cantat“ Габор Моцар, а наступио је мешовити хор „ARGENTEUS“ Универзитета у Сегедину у оквиру пројекта прекограничне културне сарадње између Мађарске и Србије. Фестивал ће године угостити Александру Слађану Милошевић, која ће свој солистички концерт одржати 29. августа 2013. године у Студију “М”, а завршница фестивала биће 31. августа 2013. године на платоу поред Спенса када ће наступити група „Seven Kings The family of Gipsy Kings“ из Француске са специјалном гошћом концерта Маријом Шерифовић.

Нови Сад, 25. август 2013. године