Читај ми

СМОТРА МЕХАНИЗАЦИЈЕ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Немања Вукчевић и члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић који су уједно чланови Оперативног штаба Зимске службе присуствовали су смотри механизације и оцени припремљености јавно-комуналних предузећа за обављање послова из Програма рада зимске службе у периоду од 15. новембра 2014. године до 15. марта 2015. године. У оквиру редовне смотре свих зимских служби јавно-комуналних предузећа Новог Сада, чланови Штаба зимске службе Града Новог Сада су данас обишли пунктове Зимске службе  ЈКП „Пут“, ЈКП „Градско зеленило“, ЈКП „Паркинг сервис“ и ЈКП „Чистоћа“.

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Немања Вукчевић је истакао да су након обиласка ЈКП „Пут“, представници штаба констатовали да је предузеће у потпуности спремно за рад Зимске службе, као и да очекује да ће све зимске службе у граду адекватно функционисати у овој сезони. Он је нагласио да су евентуални проблеми који би могли настати у случају падавина велике раскопане површине за које је продужен рок за санацију до 1. децембра.
        
- Програм Зимске службе Града Новог Сада је усвојен, у ЈКП „Пут“ је обезбеђена довољна количина путне соли  и магнезијум-хлорида за почетак сезоне и почела је испорука путне соли институцијама од јавног значаја. Укупна дужина саобраћајница које се ове сезоне одржавају у зимском периоду износи 870 километара, од чега дужина саобраћајница првог приоритета ове године износи 530 километара – рекао је члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић.

В.д. директора ЈКП “Пут“ Жељко Џакула је потврдио спремност овог предузећа да дочека зимску сезону и истакао да ће путни правци бити одржавани по нивоима приоритета. Први приоритет имају трасе градског саобраћајног превоза и оне ће за време падавина бити интензивно третиране и чишћене. Чишћењу улица другог приоритета се може приступити када се обави први циклус чишћења првог приоритета, а у случају интензивних падавина - након њиховог престанка. Улице од мањег значаја ће бити очишћене након завршетка чишћења улица I и II приоритета  по налогу надлежних органа.

Нови Сад, 14. новембар 2014. године