Čitaj mi

SMOTRA MEHANIZACIJE ZIMSKE SLUŽBE

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević i član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković koji su ujedno članovi Operativnog štaba Zimske službe prisustvovali su smotri mehanizacije i oceni pripremlјenosti javno-komunalnih preduzeća za obavlјanje poslova iz Programa rada zimske službe u periodu od 15. novembra 2014. godine do 15. marta 2015. godine. U okviru redovne smotre svih zimskih službi javno-komunalnih preduzeća Novog Sada, članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada su danas obišli punktove Zimske službe  JKP „Put“, JKP „Gradsko zelenilo“, JKP „Parking servis“ i JKP „Čistoća“.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević je istakao da su nakon obilaska JKP „Put“, predstavnici štaba konstatovali da je preduzeće u potpunosti spremno za rad Zimske službe, kao i da očekuje da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati u ovoj sezoni.On je naglasio da su eventualni problemi koji bi mogli nastati u slučaju padavina velike raskopane površine za koje je produžen rok za sanaciju do 1. decembra.
        
- Program Zimske službe Grada Novog Sada je usvojen, u JKP „Put“ je obezbeđena dovolјna količina putne soli  i magnezijum-hlorida za početak sezone i počela je isporuka putne soli institucijama od javnog značaja. Ukupana dužina saobraćajnica koje se ove sezone održavaju u zimskom periodu iznosi 870 kilometara, od čega dužina saobraćajnica prvog prioriteta ove godine iznosi 530 kilometara – rekao je član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković.

V.d. direktora JKP “Put“ Želјko Džakula je potvrdio spremnost ovog preduzeća da dočeka zimsku sezonu i istakao da će putni pravci biti održavani po nivoima prioriteta. Prvi prioritet imaju trase gradskog saobraćajnog prevoza i one će za vreme padavina biti intenzivno tretirane i čišćene. Čišćenju ulica drugog prioriteta se može pristupiti kada se obavi prvi ciklus čišćenja prvog prioriteta, a u slučaju intenzivnih padavina - nakon njihovog prestanka. Ulice od manjeg značaja će biti očišćene nakon završetka čišćenja ulica I i II prioriteta  po nalogu nadležnih organa.

Novi Sad, 14. novembar 2014. godine