Читај ми

РЕНОВИРАНО ИГРАЛИШТЕ ВРТИЋА „ПАЛЧИЦА“

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је конференцији за новинаре поводом отварања првог реновираног игралишта које је уређено у складу са новим програмом предшколског образовања и васпитања у вртићу „Палчица“. Предшколска установа „Радосно детињство“ је једна од пет предшколских установа из Србије које су добиле донацију за реновирање игралишта вртића, кроз пројекат „Велико срце“ који реализују Фондација „Ана и Владе Дивац“ и „Еуробанка“.

Помоћник градоначелника Александар Петровић се захвалио у име града Новог Сада свим учесницима успешно реализованог пројекта.

- Малишани вртића „Палчица“ од данас ће имати још више разлога да слободно време проведу на свом игралишту, које је маштовито осмишљено као индијанско село. Кућице за игру и учење омогућиће деци да, уз машту и креативност, откривајући свет око себе, одрастају на најлепши начин - рекао је Александар Петровић.

Директорка ПУ „Радосно детињство“ Мирјана Ђурђев захвалила се на донацији захваљујући којој је омогућено да деца на квалитетнији начин проводе време у дворишту вртића, које је у складу са стандардима новог Основа програма предшколског васпитања и образовања.

- Драго ми је што смо малишанима омогућили да уживају у дружењу и игри у простору са новим интерактивним справама које доприносе да се код њих развијају самопоуздање, радозналост и креативност – нагласила је председница Извршног одбора „Еуробанке“ Славица Павловић.

„Еуробанка“ и Фондација „Ана и Владе Дивац“ су од 2008. године, када је пројекат „Велико срце“ покренут, обновили 50 игралишта у дечијим вртићима, као и велики број просторија у школама и здравственим установама које користе деца. Захваљујући акцији, више од 25.000 малишана широм Србије добило је квалитетне услове за игру, учење и срећније детињство.

- Наш циљ већ осам година је да деци широм Србије омогућимо најбоље услове за одрастање и образовање кроз отварање могућности за срећну и безбрижну игру. Верујем да смо тај циљ кроз овај пројекат остварили – истакла је директорка  Фондације „Ана и Владе Дивац“ Ана Кошел.

Нови Сад, 7. децембар 2018. године