Čitaj mi

RENOVIRANO IGRALIŠTE VRTIĆA „PALČICA“

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je konferenciji za novinare povodom otvaranja prvog renoviranog igrališta koje je uređeno u skladu sa novim programom predškolskog obrazovanja i vaspitanja u vrtiću „Palčica“. Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ je jedna od pet predškolskih ustanova iz Srbije koje su dobile donaciju za renoviranje igrališta vrtića, kroz projekat „Veliko srce“ koji realizuju Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i „Eurobanka“.

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović se zahvalio u ime grada Novog Sada svim učesnicima uspešno realizovanog projekta.

- Mališani vrtića „Palčica“ od danas će imati još više razloga da slobodno vreme provedu na svom igralištu, koje je maštovito osmišlјeno kao indijansko selo. Kućice za igru i učenje omogućiće deci da, uz maštu i kreativnost, otkrivajući svet oko sebe, odrastaju na najlepši način - rekao je Aleksandar Petrović.

Direktorka PU „Radosno detinjstvo“ Mirjana Đurđev zahvalila se na donaciji zahvalјujući kojoj je omogućeno da deca na kvalitetniji način provode vreme u dvorištu vrtića, koje je u skladu sa standardima novog Osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

- Drago mi je što smo mališanima omogućili da uživaju u druženju i igri u prostoru sa novim interaktivnim spravama koje doprinose da se kod njih razvijaju samopouzdanje, radoznalost i kreativnost – naglasila je predsednica Izvršnog odbora „Eurobanke“ Slavica Pavlović.

„Eurobanka“ i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ su od 2008. godine, kada je projekat „Veliko srce“ pokrenut, obnovili 50 igrališta u dečijim vrtićima, kao i veliki broj prostorija u školama i zdravstvenim ustanovama koje koriste deca. Zahvalјujući akciji, više od 25.000 mališana širom Srbije dobilo je kvalitetne uslove za igru, učenje i srećnije detinjstvo.

- Naš cilј već osam godina je da deci širom Srbije omogućimo najbolјe uslove za odrastanje i obrazovanje kroz otvaranje mogućnosti za srećnu i bezbrižnu igru. Verujem da smo taj cilј kroz ovaj projekat ostvarili – istakla je direktorka  Fondacije „Ana i Vlade Divac“ Ana Košel.

Novi Sad, 7. decembar 2018. godine