Читај ми

ПРОСЛАВЉЕН УСПЕХ БОКСЕРСКОГ КЛУБА ВОЈВОДИНА - НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је пријему на Факултету спорта и физичког васпитања који је организовао боксерски клуб Војводина - Нови Сад поводом освајања златне медаље на сениорском првенству Србије, одржаном у Краљеву.

- Спортисти су увек амбасадори свог града и своје земље и њихов успех превазилази подручје спорта креирајући позитиван имиџ средине из које долазе. Нови Сад је поносан на успехе свих својих спортиста и увек ће настојати да им помогне и промовише њихов рад у јавности. Спорт је добар пут за младе људе јер доприноси стварању јаког карактера и чува младе од негативних утицаја улице. Управо спортисти треба да дају пример младима, а не вандали о којима нажалост медији свакодневно пишу – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Градоначелник је такође изразио посебно задовољство што је пријем уприличен на Факултету спорта и физичког васпитања јер, како је оценио, то је место где креће образовање спортиста и спортских кадрова. Он је нагласио да је Град, у намери да побољша квалитет васпитања и образовања и мотивише децу да се баве спортом, покренуо иницијативу да се фискултурне сале у школама врате ученицима.

Нови Сад, 7. октобар 2013. године