Čitaj mi

PROSLAVLJEN USPEH BOKSERSKOG KLUBA VOJVODINA - NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je prijemu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja koji je organizovao bokserski klub Vojvodina - Novi Sad povodom osvajanja zlatne medalje na seniorskom prvenstvu Srbije, održanom u Kraljevu.

- Sportisti su uvek ambasadori svog grada i svoje zemlje i njihov uspeh prevazilazi područje sporta kreirajući pozitivan imidž sredine iz koje dolaze. Novi Sad je ponosan na uspehe svih svojih sportista i uvek će nastojati da im pomogne i promoviše njihov rad u javnosti. Sport je dobar put za mlade ljude jer doprinosi stvaranju jakog karaktera i čuva mlade od negativnih uticaja ulice. Upravo sportisti treba da daju primer mladima, a ne vandali o kojima nažalost mediji svakodnevno pišu – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik je takođe izrazio posebno zadovoljstvo što je prijem upriličen na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja jer, kako je ocenio, to je mesto gde kreće obrazovanje sportista i sportskih kadrova. On je naglasio da je Grad, u nameri da poboljša kvalitet vaspitanja i obrazovanja i motiviše decu da se bave sportom, pokrenuo inicijativu da se fiskulturne sale u školama vrate učenicima.

Novi Sad, 7. oktobar 2013. godine