Читај ми

ПОМЕН ЖРТВАМА НОВОСАДСКЕ РАЦИЈЕ

Четвртак, 23. јануар 2020. године
12.00 часова
Кеј жртава рације, код споменика "Породица"

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствоваће обележавању 78. годишњице Новосадске рације. У име Српске православне цркве, молитвени помен одржаће Његово преосвештенство Епископ бачки господин Иринеј, а потом ће молитвени помен и беседу одржати Врховни рабин Србије господин Исак Асијел. У програму учествују Хор Саборне цркве ''Свети Георгије'' и хор Јеврејске општине ''Хашира''.

У име грађана Новог Сада венце ће положити представници Града Новог Сада, Покрајинске владе, Скупштине AП Вojвoдинe, амбасаде Израела, амбасаде Мађарске, Јеврејске општине Нови Сад, Савеза Јеврејских општина Србије, Матице ромске, а у име потомака жртава Новосадске рације венац ће положити Бранислав Милић – Шумарев.

Након полагања венаца на споменик Породица, уз присуство војног свештеника, венац ће са брода бити спуштен у Дунав. У организацији Кола српских сестара биће послужени кољиво и колачи, а Новосађани ће бити позвани да присуствују помену код спомен обележја на Новосадској плажи Штранд.

НАПОМЕНА: пријаве за праћење догађаја треба да се пошаљу на presskcns@gmail.com а акредитације ће моћи да се преузму у четвртак 23. јануара у МЗ "Соња Маринковић" од 10.00 до 11.30 часова.

Нови Сад, 22. јануар 2020. године