Čitaj mi

POMEN ŽRTVAMA NOVOSADSKE RACIJE

Četvrtak, 23. januar 2020. godine
12.00 časova
Kej žrtava racije, kod spomenika "Porodica"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovaće obeležavanju 78. godišnjice Novosadske racije. U ime Srpske pravoslavne crkve, molitveni pomen održaće Nјegovo preosveštenstvo Episkop bački gospodin Irinej, a potom će molitveni pomen i besedu održati Vrhovni rabin Srbije gospodin Isak Asijel. U programu učestvuju Hor Saborne crkve ''Sveti Georgije'' i hor Jevrejske opštine ''Hašira''.

U ime građana Novog Sada vence će položiti predstavnici Grada Novog Sada, Pokrajinske vlade, Skupštine AP Vojvodine, ambasade Izraela, ambasade Mađarske, Jevrejske opštine Novi Sad, Saveza Jevrejskih opština Srbije, Matice romske, a u ime potomaka žrtava Novosadske racije venac će položiti Branislav Milić – Šumarev.

Nakon polaganja venaca na spomenik Porodica, uz prisustvo vojnog sveštenika, venac će sa broda biti spušten u Dunav. U organizaciji Kola srpskih sestara biće posluženi kolјivo i kolači, a Novosađani će biti pozvani da prisustvuju pomenu kod spomen obeležja na Novosadskoj plaži Štrand.

NAPOMENA: prijave za praćenje događaja treba da se pošalјu na presskcns@gmail.com a akreditacije će moći da se preuzmu u četvrtak 23. januara u MZ "Sonja Marinković" od 10.00 do 11.30 časova.

Novi Sad, 22. januar 2020. godine