Читај ми

ПОДРШКА ФУДБАЛСКОМ САВЕЗУ НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је представнике клубова чланова Фудбалског савеза Града Новог Сада поводом манифестације „Дани фудбала“ која се одвија на теренима ФК „ Пролетер“ и „ Црвена звезда“ у организацији Фудбалског савеза Града Новог Сада. Циљ манифестације „Дани фудбала“ је да популаризује фудбал, посебно код млађих категорија играча, као и женски фудбал.

Ради унапређивања услова за бављење овим спортом Град је обезбедио 1 250 000 динара за клубове у чланству Фудбалског савеза Града Новог Сада за набавку спортске опреме и спортских реквизита. Председник Фудбалског савеза Новог Сада Ђорђе Жутић захвалио се градоначелнику на пријему и пруженој подршци. Он је нагласио да савез сада броји 5700 играча и 51 фудбалски клуб, те да без подршке Града не може да задовољи нарастајуће потребе.

- Људи који носе одговорност за функционисање фудбалских клубова Савеза раде то на волонтерској бази. Пронашли смо начин да им помогнемо да обезбеде неопходне реквизите и опрему, лопте, мреже и остало што ће им олакшати рад у наредном периоду. Спортски терени су најбоље место за одрастање деце, а фудбал је један од најмасовнијих спортова, што нас је и определило да помогнемо савезу, како би млади спортисти имали што боље услове да тренирају – истакао је градоначелник Павличић.

Градоначелник је на пријему честитао фудбалским радницима предстојеће празнике и пожелео им много успеха у животу и раду.

Нови Сад, 27. децембар 2011. године