Čitaj mi

PODRŠKA FUDBALSKOM SAVEZU NOVOG SADA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je predstavnike klubova članova Fudbalskog saveza Grada Novog Sada povodom manifestacije „Dani fudbala“ koja se odvija na terenima FK „ Proleter“ i „ Crvena zvezda“ u organizaciji Fudbalskog saveza Grada Novog Sada. Cilj manifestacije „Dani fudbala“ je da popularizuje fudbal, posebno kod mlađih kategorija igrača, kao i ženski fudbal.

Radi unapređivanja uslova za bavljenje ovim sportom Grad je obezbedio 1 250 000 dinara za klubove u članstvu Fudbalskog saveza Grada Novog Sada za nabavku sportske opreme i sportskih rekvizita. Predsednik Fudbalskog saveza Novog Sada Đorđe Žutić zahvalio se gradonačelniku na prijemu i pruženoj podršci. On je naglasio da savez sada broji 5700 igrača i 51 fudbalski klub, te da bez podrške Grada ne može da zadovolji narastajuće potrebe.

- Ljudi koji nose odgovornost za funkcionisanje fudbalskih klubova Saveza rade to na volonterskoj bazi. Pronašli smo način da im pomognemo da obezbede neophodne rekvizite i opremu, lopte, mreže i ostalo što će im olakšati rad u narednom periodu. Sportski tereni su najbolje mesto za odrastanje dece, a fudbal je jedan od najmasovnijih sportova, što nas je i opredelilo da pomognemo savezu, kako bi mladi sportisti imali što bolje uslove da treniraju – istakao je gradonačelnik Pavličić.

Gradonačelnik je na prijemu čestitao fudbalskim radnicima predstojeće praznike i poželeo im mnogo uspeha u životu i radu.

Novi Sad, 27. decembar 2011. godine