Читај ми

ПОЧЕО НОВОГОДИШЊИ ХУМАНИТАРНИ КОШАРКАШКИ ТУРНИР "КОШЕМ ЗА ДРУГАРА 2019"

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је хуманитарном новогодишњем кошаркашком турниру "Кошем за другара 2019" на Ђачком игралишту чија је идеја водиља хуманост кроз промоцију спорта, дружења и здравог начина живота. Турнир се организује дванаесту годину за редом, учесници турнира су, поред кошаркашког Клуба „СТАР“, деца из Дечијег села ”Др Милорад Павловић” у Сремској Каменици, деца из “Дома за децу и омладину ометену у развоју” из Ветерника, деца из денс клуба "ВОРТЕКС" из Сремске Каменице, а  укупан број учесника је преко пет стотина деце.

- Град Нови Сад је препознат, како у земљи, тако и у региону и Европи као важан спортски центар и град омладине, али се ми сваког дана показујемо и као локална самоуправа великог срца и као место у којем живе истински хуманитарци. Најсрећнији смо кад видимо како наши најмлађи суграђани са великим ентузијазмом и емпатијом учествују у активностима на прикупљању пакетића за своје вршњаке, а захвални смо и друштвено одговорним компанијама које помажу у акцији. Град ће наставити да подржава ову, као и друге манифестације које промовишу праве вредности спорта, здравог начина живота и развијања другарства код деце. Честитамо организаторима који дуже од деценије негују ову, сада већ препознатљиву, манифестацију проткану најлепшим хуманим вредностима - рекао је Огњен Цвјетићанин.

Како је у име организатора акције навео Мићо Радановић, директор КК „СТАР“, циљ турнира је да деца из поменутих спортских клубова прикупе новогодишње пакетиће за своје другаре из Дечијег села ”Др Милорад Павловић” и за децу из Дома у Ветернику. Он је додао да су средства за куповину спортске опреме обезбеђена и од друштвено одговорних компанија и Града Новог Сада.

Нови Сад, 17. децембар 2019. године