Čitaj mi

POČEO NOVOGODIŠNJI HUMANITARNI КOŠARКAŠКI TURNIR "КOŠEM ZA DRUGARA 2019"

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je humanitarnom novogodišnjem košarkaškom turniru "Кošem za drugara 2019" na Đačkom igralištu čija je ideja vodilja humanost kroz promociju sporta, druženja i zdravog načina života. Turnir se organizuje dvanaestu godinu za redom, učesnici turnira su, pored košarkaškog Кluba „STAR“, deca iz Dečijeg sela ”Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Кamenici, deca iz “Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju” iz Veternika, deca iz dens kluba "VORTEКS" iz Sremske Кamenice, a  ukupan broj učesnika je preko pet stotina dece.

- Grad Novi Sad je prepoznat, kako u zemlji, tako i u regionu i Evropi kao važan sportski centar i grad omladine, ali se mi svakog dana pokazujemo i kao lokalna samouprava velikog srca i kao mesto u kojem žive istinski humanitarci. Najsrećniji smo kad vidimo kako naši najmlađi sugrađani sa velikim entuzijazmom i empatijom učestvuju u aktivnostima na prikupljanju paketića za svoje vršnjake, a zahvalni smo i društveno odgovornim kompanijama koje pomažu u akciji. Grad će nastaviti da podržava ovu, kao i druge manifestacije koje promovišu prave vrednosti sporta, zdravog načina života i razvijanja drugarstva kod dece. Čestitamo organizatorima koji duže od decenije neguju ovu, sada već prepoznatljivu, manifestaciju protkanu najlepšim humanim vrednostima - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Кako je u ime organizatora akcije naveo Mićo Radanović, direktor КК „STAR“, cilj turnira je da deca iz pomenutih sportskih klubova prikupe novogodišnje paketiće za svoje drugare iz Dečijeg sela ”Dr Milorad Pavlović” i za decu iz Doma u Veterniku. On je dodao da su sredstva za kupovinu sportske opreme obezbeđena i od društveno odgovornih kompanija i Grada Novog Sada.

Novi Sad, 17. decembar 2019. godine