Читај ми

ПОЧЕО 33. МЕЂУНАРОДНИ ПЛИВАЧКИ МИТИНГ „ВОША 2012“

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар отворио је на базену ЈП СПЦ „Војводина“ 33. Међународни пливачки митинг "Воша 2012" и том приликом уручио плакете најбољим пливачима, по категоријама у сезони 2011 / 2012.

- Овај пливачки митинг има дугу традицију, једна је од најстаријих спортских манифестација у Новом Саду и Град ће наставити да је подржава јер је наш циљ да се спорт развија и да се што више младих људи бави спортом- изјавио је члан Предраг Свилар и додао - Веома ми је драго што је Нови Сад опет домаћин младим спортистима из суседних земаља и што ће ово такмичење бити прилика за дружење и размену искустава.

У дводневном пливачком митингу учествује преко 400 такмичара из Босне и Херцеговине, Бугарске, Мађарске, Македоније, Словеније, Словачке и Србије. Првог дана митинга одржавају се квалификације за финале и редослед за пионире и кадете, а другог дана финалне трке. На крају финалног дела такмичења одржаће се традиционална штафета 8 x 50 слободно, као једна од најзанимљивијих трка

Нови Сад, 17. новембар 2012. године