Čitaj mi

POČEO 33. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING „VOŠA 2012“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar otvorio je na bazenu JP SPC „Vojvodina“ 33. Međunarodni plivački miting "Voša 2012" i tom prilikom uručio plakete najboljim plivačima, po kategorijama u sezoni 2011 / 2012.

- Ovaj plivački miting ima dugu tradiciju, jedna je od najstarijih sportskih manifestacija u Novom Sadu i Grad će nastaviti da je podržava jer je naš cilj da se sport razvija i da se što više mladih ljudi bavi sportom- izjavio je član Predrag Svilar i dodao - Veoma mi je drago što je Novi Sad opet domaćin mladim sportistima iz susednih zemalja i što će ovo takmičenje biti prilika za druženje i razmenu iskustava.

U dvodnevnom plivačkom mitingu učestvuje preko 400 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Slovenije, Slovačke i Srbije. Prvog dana mitinga održavaju se kvalifikacije za finale i redosled za pionire i kadete, a drugog dana finalne trke. Na kraju finalnog dela takmičenja održaće se tradicionalna štafeta 8 x 50 slobodno, kao jedna od najzanimljivijih trka

Novi Sad, 17. novembar 2012. godine