Читај ми

ОЗЕЛЕЊЕН СУНЧАНИ КЕЈ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, заједно са чланицом Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине Јеленом Атанацковић Јеличић обишао је новосадски кеј где је симболично посадио последње стабло граба планирано за садњу на кеју ове године. Пројекат озелењавања Сунчаног кеја је финансирала Градска управа за заштиту животне средине, а он се изводио у две фазе - од грађевинских радова и уградње бетонских жардињера, до садње туја и стабала граба.

- Данас смо симболичним сађењем последњег дрвета на кеју завршили овај пројекат којим је постигнут потпуно нови изглед најпопуларнијег новосадског шеталишта. Ми ћемо са реконструисаним новосадским кејом конкурисати за Европску награду за урбанизам, јер заиста имамо чиме да се похвалимо и треба да будемо поносни на све до сада урађено. Могу да похвалим јавна предузећа и све оне који су учествовали у овом пројекту, јер су урадили веома добар посао, а сада је на свима нама да одржавамо и чувамо урађено - рекао је градоначелник Игор Павличић.

На кеју је посађено укупно 280 стабала граба који достижу висину до 25 метара, а дебљину до 70 цм у пречнику и чак 450 украсних биљака - туја. Такође, ових дана, биће завршена и реконструкција травњака на близу 12.000 м2, а та површина је већ раскрчена и урађена је сетва траве.

 

Нови Сад, 21. новембар 2011. године