Читај ми

ОДРЖАНА СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ЗАВРШНИЦЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ''ДАНИ СПОРТА 2013'' У МЗ БИСТРИЦА

 

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствоваво је Свечаном затварању манифестације "Дани спорта 2013" у МЗ Бистрица. Тим поводом уприличен је пригодан забавни програм, ватромет, као и додела захвалница, диплома, медаља и скромних награда најбољим такмичарима, спонзорима, донаторима и пријатељима те месне заједнице који су помогли организовање манифестације.

Према речима представника те месне заједнице, Дани спорта организују се с циљем да се промовише здрав начин живота, да се скрене пажња на праве вредности како би одвојили децу од лоших навика и опасности које вребају на улици.

- Уместо да стално говоримо деци и младима шта не треба, много је учинковитије и боље да им покажемо шта и како треба радити, понудити им квалитетне садржаје и промовисањем истих утицати на њихову свест. Ова манифестација је управо таквог карактера и омогућава младима да на здрав и креативан начин испуне своје слободно време, а да то ипак за њих не представља напор него активан одмор и дружење с вршњацима. У времену кризе друштвених вредности и доста тешких услова живота, на свима нама је одговорност да дамо све од себе како би прилике почеле да се мењају на боље, тако да и најмањи корак у том правцу има велики значај - истако је Предраг Свилар. 

"Дани спорта 2013"  су почели  28. августа, а током четири дана одржана су такмичења у баскету, фудбалу, тенису, трчању и шаху, а учествовало је око 200 ученика новосадских основних школа.

Нови Сад, 31. август 2013. године