Čitaj mi

ODRŽANA SVEČANOST POVODOM ZAVRŠNICE MANIFESTACIJE ''DANI SPORTA 2013'' U MZ BISTRICA

 

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovavo je Svečanom zatvaranju manifestacije "Dani sporta 2013" u MZ Bistrica. Tim povodom upriličen je prigodan zabavni program, vatromet, kao i dodela zahvalnica, diploma, medalјa i skromnih nagrada najbolјim takmičarima, sponzorima, donatorima i prijatelјima te mesne zajednice koji su pomogli organizovanje manifestacije.

Prema rečima predstavnika te mesne zajednice, Dani sporta organizuju se s cilјem da se promoviše zdrav način života, da se skrene pažnja na prave vrednosti kako bi odvojili decu od loših navika i opasnosti koje vrebaju na ulici.

- Umesto da stalno govorimo deci i mladima šta ne treba, mnogo je učinkovitije i bolјe da im pokažemo šta i kako treba raditi, ponuditi im kvalitetne sadržaje i promovisanjem istih uticati na njihovu svest. Ova manifestacija je upravo takvog karaktera i omogućava mladima da na zdrav i kreativan način ispune svoje slobodno vreme, a da to ipak za njih ne predstavlјa napor nego aktivan odmor i druženje s vršnjacima. U vremenu krize društvenih vrednosti i dosta teških uslova života, na svima nama je odgovornost da damo sve od sebe kako bi prilike počele da se menjaju na bolјe, tako da i najmanji korak u tom pravcu ima veliki značaj - istako je Predrag Svilar.

"Dani sporta 2013"  su počeli  28. avgusta, a tokom četiri dana održana su takmičenja u basketu, fudbalu, tenisu, trčanju i šahu, a učestvovalo je oko 200 učenika novosadskih osnovnih škola.

Novi Sad, 31. avgust 2013. godine