Читај ми

НОВЕМБАР- МЕСЕЦ ПРЕВЕНЦИЈЕ ЗЛОУПОТРЕБЕ ПСИХОАКТИВНИХ СУПСТАНЦИ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствовао је акцији Завода за здравствену заштиту студената Нови Сад, у оквиру које је промовисано "Kафе Саветовалиште", где студенти сваке среде од 17.00 - 19.00 часова имају прилику да разговарају са својим вршњацима на тему здравог живота и унапређења здравља. У оквиру ове акције одржана је радионица на тему како лоше животне навике променити у здраве.

-Најуспешнији вид едукације је свакако вршњачка едукација поготово када се ради о лошим навикама, а посебно кад се говори о злоупотреби психоактивних супстанци. Програм се ради током целе године, а организовање оваквих манифестација има за циљ да код младих подстакне осећај одговорности за сопствено здравље – рекао је Александар Кираљ.


Поред акција које Завод за здравствену заштиту студената Нови Сад организује у оквиру кампање "Новембар - месец превенције злоупотребе психоактивних супстанци", током месеца спроведено је 16 радионица за промоцију „Кафе Саветовалишта“ и акције „Отвори очи“ које Завод за заштиту студената уз подршку Градске управе за здравство спроводи у 2011. години.

Нови Сад, 23. новембар 2011. године