Čitaj mi

NOVEMBAR- MESEC PREVENCIJE ZLOUPOTREBE PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj prisustvovao je akciji Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad, u okviru koje je promovisano "Kafe Savetovalište", gde studenti svake srede od 17.00 - 19.00 časova imaju priliku da razgovaraju sa svojim vršnjacima na temu zdravog života i unapređenja zdravlja. U okviru ove akcije održana je radionica na temu kako loše životne navike promeniti u zdrave.

-Najuspešniji vid edukacije je svakako vršnjačka edukacija pogotovo kada se radi o lošim navikama, a posebno kad se govori o zloupotrebi psihoaktivnih supstanci. Program se radi tokom cele godine, a organizovanje ovakvih manifestacija ima za cilj da kod mladih podstakne osećaj odgovornosti za sopstveno zdravlje – rekao je Aleksandar Kiralj.


Pored akcija koje Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad organizuje u okviru kampanje "Novembar - mesec prevencije zloupotrebe psihoaktivnih supstanci", tokom meseca sprovedeno je 16 radionica za promociju „Kafe Savetovališta“ i akcije „Otvori oči“ koje Zavod za zaštitu studenata uz podršku Gradske uprave za zdravstvo sprovodi u 2011. godini.

Novi Sad, 23. novembar 2011. godine