Читај ми

УРУЧЕНЕ ДИПЛОМЕ НОВОСАДСКИМ ТАЛЕНТИМА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примиo је ученике и менторе Регионалног центра за таленте у Новом Саду, и доделио им дипломе за добре резултате на недавно одржаним такмичењима регионалног и републичког нивоа. Регионални центар за таленте је установа која реализује програме подстицања и развоја научно-техничког и истраживачког стваралаштва младих из природних, техничких, друштвених и других наука и уметничког стваралаштва.

- На овај начин желели смо да укажемо поштовање овим младим људима и да им кажемо да се исплати улагати у себе, да је једино тако могуће остварити врхунске резултате, и да уложени труд и напоран рад никад не остају без награде. Такође намера нам је да свима пошаљемо поруку да треба неговати позитивне друштвене вредности и стварни успех који је резултат свакодневног залагања и учења – истакао је градоначелник Павличић.

На свечаном пријему дипломе је добило 29 ученика за освојено једно од прва три места на такмичењима из књижевности, енглеског језика, историје, хемије, математике и информатике. Регионални центар за таленте Нови Сад је део мреже Регионалних центара за таленте који раде у систему Републичког центра за таленте, у којем је 12 центара, три су у Војводини (Панчево, Нови Сад и Сремски Карловци) а остали у ужој Србији.

 

Нови Сад, 7. јун 2011. године