Čitaj mi

URUČENE DIPLOME NOVOSADSKIM TALENTIMA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je učenike i mentore Regionalnog centra za talente u Novom Sadu, i dodelio im diplome za dobre rezultate na nedavno održanim takmičenjima regionalnog i republičkog nivoa. Regionalni centar za talente je ustanova koja realizuje programe podsticanja i razvoja naučno-tehničkog i istraživačkog stvaralaštva mladih iz prirodnih, tehničkih, društvenih i drugih nauka i umetničkog stvaralaštva.

- Na ovaj način želeli smo da ukažemo poštovanje ovim mladim ljudima i da im kažemo da se isplati ulagati u sebe, da je jedino tako moguće ostvariti vrhunske rezultate, i da uloženi trud i naporan rad nikad ne ostaju bez nagrade. Takođe namera nam je da svima pošaljemo poruku da treba negovati pozitivne društvene vrednosti i stvarni uspeh koji je rezultat svakodnevnog zalaganja i učenja – istakao je gradonačelnik Pavličić.

Na svečanom prijemu diplome je dobilo 29 učenika za osvojeno jedno od prva tri mesta na takmičenjima iz književnosti, engleskog jezika, istorije, hemije, matematike i informatike. Regionalni centar za talente Novi Sad je deo mreže Regionalnih centara za talente koji rade u sistemu Republičkog centra za talente, u kojem je 12 centara, tri su u Vojvodini (Pančevo, Novi Sad i Sremski Karlovci) a ostali u užoj Srbiji.

 

Novi Sad, 7. jun 2011. godine