Читај ми

ОБНОВЉЕН ПАРК НА БИСТРИЦИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са покрајинским секретаром за грађевину, урбанизам и заштиту животне средине Душанком Сремачки, и директорицом републичког Фонда за заштиту животне средине Жељком Јуракић обишао је реконструисани парк на територији МЗ Бистрица који је обогаћен новим биљним фондом и парковским мобилијаром, као и пешчаницима за децу.

- За две недеље посадили смо око 2500 садница у граду , а само за викенд посађено је шест стотина. Намера нам је да, уз подршку надлежних покрајинских и републичких органа достигнемо жељени циљ, а то је 20 посто зеленила у Новом Саду, а надам се и преко. Видели смо да је 30 посто мобилијара на овом, тек обновљеном парку било уништено, и позивам грађане да заједно сачувамо дрвеће, зеленило и своју околину, како бисмо живели у лепшем и здравијем амбијенту - рекао је градоначелник Павличић и додао да ко год примети да неко уништава јавну имовину то и пријави Комуналној полицији.

Душанка Сремачки нагласила је да је обавеза надлежних установа и органа да унапређују животну средину и да заштите природу, али и свих грађана. Уз напомену да ће се активности у том правцу наставити она је рекла да је за радове на обнови парка на Бистрици покрајински секретаријат за заштиту животне средине и одрживи развој, у оквиру Програма заштите и унапређења стања животне средине на територији АП Војводине у 2010. години, издвојио око 2.200.000 динара.

 

Нови Сад, 15. април 2011. године