Čitaj mi

OBNOVLJEN PARK NA BISTRICI

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno sa pokrajinskim sekretarom za građevinu, urbanizam i zaštitu životne sredine Dušankom Sremački, i direktoricom republičkog Fonda za zaštitu životne sredine Željkom Jurakić obišao je rekonstruisani park na teritoriji MZ Bistrica koji je obogaćen novim biljnim fondom i parkovskim mobilijarom, kao i peščanicima za decu.

- Za dve nedelje posadili smo oko 2500 sadnica u gradu , a samo za vikend posađeno je šest stotina. Namera nam je da, uz podršku nadležnih pokrajinskih i republičkih organa dostignemo željeni cilj, a to je 20 posto zelenila u Novom Sadu, a nadam se i preko. Videli smo da je 30 posto mobilijara na ovom, tek obnovljenom parku bilo uništeno, i pozivam građane da zajedno sačuvamo drveće, zelenilo i svoju okolinu, kako bismo živeli u lepšem i zdravijem ambijentu - rekao je gradonačelnik Pavličić i dodao da ko god primeti da neko uništava javnu imovinu to i prijavi Komunalnoj policiji.

Dušanka Sremački naglasila je da je obaveza nadležnih ustanova i organa da unapređuju životnu sredinu i da zaštite prirodu, ali i svih građana. Uz napomenu da će se aktivnosti u tom pravcu nastaviti ona je rekla da je za radove na obnovi parka na Bistrici pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, u okviru Programa zaštite i unapređenja stanja životne sredine na teritoriji AP Vojvodine u 2010. godini, izdvojio oko 2.200.000 dinara.

 

Novi Sad, 15. april 2011. godine