Читај ми

ПОСЕТА ПОРОДИЦИ ВОЈНИКА СИНИШЕ ЛАУШЕВА ПОГИНУЛОГ У НАТО БОМБАРДОВАЊУ

Заменик градоначелника мр Зоран Мандић заједно са командантом Војске Републике Србије Момчилом Бојанићем посетио је породицу војника Синише Лаушева који је погинуо 28. марта у НАТО бомбардовању 1999. године. Потпуковник Момчило Бојанић и заменик Мандић разговарали су са породицом погинулог, супругом Милком и децом Стефаном и Ањом којима су уручени симболични поклони у виду школских руксака и школског прибора, али и понуђена сва потребна помоћ уз поруку да Град и Војска нису заборавили на њих.

- Порука коју данас шаље Град Нови Сад овим гестом је да се никада неће заборавити херојство Синише Лаушева који је дао живот за ову земљу. Породица Лаушев, као и друге породице које су остале без свог члана за време бомбардовања, увек ће имати нашу подршку и треба да знају да нису заборављене - рекао је заменик градоначелника Мандић.

- Синиша Лаушев био је водник I класе у Војсци СРЈ, припадник 240. самоходног ракетног пука ПВО, лоциран у Новом Саду. Погинуо је 28. марта 1999. године у току борбених дејстава бранећи Србију, Војводину, град Нови Сад. Данашњи обилазак његове породице недвосмислено шаље топлу поруку саосећања и поштовања Ањи и Стефану и њиховој мајци, да жртва коју је Синиша поднео није заборављена. – рекао је потпуковник Момчило Бојанић.

НАТО бомбардовање почело је 24. марта 1999. године, а од онда се на тај дан, широм Србије одаје пошта погинулима и полажу венаци на спомен обележја. Нови Сад је град који је пре 12 година од пројектила различите разорне снаге претрпео најобимнија и по последицама најтежа разарања.

Нови Сад, 30. март 2011. године