Čitaj mi

POSETA PORODICI VOJNIKA SINIŠE LAUŠEVA POGINULOG U NATO BOMBARDOVANJU

Zamenik gradonačelnika mr Zoran Mandić zajedno sa komandantom Vojske Republike Srbije Momčilom Bojanićem posetio je porodicu vojnika Siniše Lauševa koji je poginuo 28. marta u NATO bombardovanju 1999. godine. Potpukovnik Momčilo Bojanić i zamenik Mandić razgovarali su sa porodicom poginulog, suprugom Milkom i decom Stefanom i Anjom kojima su uručeni simbolični pokloni u vidu školskih ruksaka i školskog pribora, ali i ponuđena sva potrebna pomoć uz poruku da Grad i Vojska nisu zaboravili na njih.

- Poruka koju danas šalje Grad Novi Sad ovim gestom je da se nikada neće zaboraviti herojstvo Siniše Lauševa koji je dao život za ovu zemlju. Porodica Laušev, kao i druge porodice koje su ostale bez svog člana za vreme bombardovanja, uvek će imati našu podršku i treba da znaju da nisu zaboravljene - rekao je zamenik gradonačelnika Mandić.

- Siniša Laušev bio je vodnik I klase u Vojsci SRJ, pripadnik 240. samohodnog raketnog puka PVO, lociran u Novom Sadu. Poginuo je 28. marta 1999. godine u toku borbenih dejstava braneći Srbiju, Vojvodinu, grad Novi Sad. Današnji obilazak njegove porodice nedvosmisleno šalje toplu poruku saosećanja i poštovanja Anji i Stefanu i njihovoj majci, da žrtva koju je Siniša podneo nije zaboravljena. – rekao je potpukovnik Momčilo Bojanić.

NATO bombardovanje počelo je 24. marta 1999. godine, a od onda se na taj dan, širom Srbije odaje pošta poginulima i polažu venaci na spomen obeležja. Novi Sad je grad koji je pre 12 godina od projektila različite razorne snage pretrpeo najobimnija i po posledicama najteža razaranja.

Novi Sad, 30. mart 2011. godine