Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО АМБАСАДОРА КРАЉЕВИНЕ ШВЕДСКЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је данас Њ. Е. Кристера Аспа амбасадора Краљевине Шведске. Пожелевши му срдачну добродошлицу градоначелник Павличић изразио је задовољство због прве званичне посете амбасадора Шведске Граду Новом Саду.

Представљајући Нови Сад градоначелник је истакао да је то универзитетски град други по величини у Србији који представља административни и привредни центар АП Војводине, мултикултурална и мултинационална средина која традиционално негује специфичности народа који у њој живе. Токође градоначелник Павличић напоменуо је да је Град Нови Сад добио донацију од Шведске агенције за економски и регионални развој (Swedish Agency for Econommic and Regional Growth Tillvaxverket) за суфинансирање пројекта изградње пречистача отпадних вода за насеље Ченеј и то у опреми у вредности око тридесетпет милиона динара. Њ. Е. Кристер Асп захвалио се на пријему и рекао да постоје бројне области у којима би могла да се успостави сарадња са Новим Садом.

На састанку, којем су присуствовали и чланови Градског већа проф. др Јелена Атанацковић Јеличић и мр Марко Наранчић, договорено је да ће у наредном периоду бити разматране могућности покретања заједничких активности на пољима привреде, културе и образовања.

Нови Сад, 29. март 2011. године