Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRIMIO AMBASADORA KRALJEVINE ŠVEDSKE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je danas NJ. E. Kristera Aspa ambasadora Kraljevine Švedske. Poželevši mu srdačnu dobrodošlicu gradonačelnik Pavličić izrazio je zadovoljstvo zbog prve zvanične posete ambasadora Švedske Gradu Novom Sadu.

Predstavljajući Novi Sad gradonačelnik je istakao da je to univerzitetski grad drugi po veličini u Srbiji koji predstavlja administrativni i privredni centar AP Vojvodine, multikulturalna i multinacionalna sredina koja tradicionalno neguje specifičnosti naroda koji u njoj žive. Tokođe gradonačelnik Pavličić napomenuo je da je Grad Novi Sad dobio donaciju od Švedske agencije za ekonomski i regionalni razvoj (Swedish Agency for Econommic and Regional Growth Tillvaxverket) za sufinansiranje projekta izgradnje prečistača otpadnih voda za naselje Čenej i to u opremi u vrednosti oko tridesetpet miliona dinara. NJ. E. Krister Asp zahvalio se na prijemu i rekao da postoje brojne oblasti u kojima bi mogla da se uspostavi saradnja sa Novim Sadom.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i članovi Gradskog veća prof. dr Jelena Atanacković Jeličić i mr Marko Narančić, dogovoreno je da će u narednom periodu biti razmatrane mogućnosti pokretanja zajedničkih aktivnosti na poljima privrede, kulture i obrazovanja.

Novi Sad, 29. mart 2011. godine