Читај ми

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА ПОДЗЕМНИХ ВОДА У КИСАЧУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са потпредседницом Владе АПВ Аном Томановом Макановом и директором Фонда за капитална улагања Војводине Момчилом Миловићем присуствовао је почетку радова на санацији дела мелиорационог канала Јегричка са релејном црпном станицом у Кисачу, које изводи водопривредно предузеће Шајкашка. Цео пројекат вредан је око 130 милиона динара, а заједнички ће га финансирати Фонд за капитална улагања Војводине и Град Нови Сад.

- Грађани Кисача већ дуго имају проблема са подземним водама и евидентно је да се дуги низ година није улагало у комуналну инфраструктуру приградских насеља. План је да се после ових канала, проблеми коначно реше изградњом атмосферске канализације. Иначе када је реч о побољшању комуналне инфрструктуре, Град Нови Сад је прошле године започео велики подухват који се састоји у изради пројеката канализације за сва приградска насеља, а циљ је да након тога кренемо и са изградњом канализационе мреже – рекао је градоначелник и додао да Град у сврху одржавања одводних канала издваја од 40 до 60 милиона динара годишње.

- Приликом обиласка Кисача, уверила сам се да су подземне воде један од најупадљивијих проблема и да стварају велике тешкоће грађанима Кисача. Управо због тога, улагањима и акцијама Покрајине, Града, Фонда за капитална улагања и Месне заједнице Кисач, почели смо заједнички да тежимо ка што скоријем остварењу циљева и потпуном оспособљавању овог приградског насеља у инфраструктурном смислу. – рекла је Ана Томанова Маканова.

Директор Фонда за капитална улагања Војводине Момчило Миловић рекао је да је Фонд издвојио око 150 милиона динара за изградњу фекалне канализације у Кисачу, а да је око 130 милиона обезбеђено за атмосферскоу канализацију у том месту, и изразио очекивање да ће се дугогодишњи проблеми Кисача решити у потпуности.

Нови Сад, 25. март 2011. године