Čitaj mi

REŠAVANJE PROBLEMA PODZEMNIH VODA U KISAČU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno sa potpredsednicom Vlade APV Anom Tomanovom Makanovom i direktorom Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilom Milovićem prisustvovao je početku radova na sanaciji dela melioracionog kanala Jegrička sa relejnom crpnom stanicom u Kisaču, koje izvodi vodoprivredno preduzeće Šajkaška. Ceo projekat vredan je oko 130 miliona dinara, a zajednički će ga finansirati Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine i Grad Novi Sad.

- Građani Kisača već dugo imaju problema sa podzemnim vodama i evidentno je da se dugi niz godina nije ulagalo u komunalnu infrastrukturu prigradskih naselja. Plan je da se posle ovih kanala, problemi konačno reše izgradnjom atmosferske kanalizacije. Inače kada je reč o poboljšanju komunalne infrstrukture, Grad Novi Sad je prošle godine započeo veliki poduhvat koji se sastoji u izradi projekata kanalizacije za sva prigradska naselja, a cilj je da nakon toga krenemo i sa izgradnjom kanalizacione mreže – rekao je gradonačelnik i dodao da Grad u svrhu održavanja odvodnih kanala izdvaja od 40 do 60 miliona dinara godišnje.

- Prilikom obilaska Kisača, uverila sam se da su podzemne vode jedan od najupadljivijih problema i da stvaraju velike teškoće građanima Kisača. Upravo zbog toga, ulaganjima i akcijama Pokrajine, Grada, Fonda za kapitalna ulaganja i Mesne zajednice Kisač, počeli smo zajednički da težimo ka što skorijem ostvarenju ciljeva i potpunom osposobljavanju ovog prigradskog naselja u infrastrukturnom smislu. – rekla je Ana Tomanova Makanova.

Direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milović rekao je da je Fond izdvojio oko 150 miliona dinara za izgradnju fekalne kanalizacije u Kisaču, a da je oko 130 miliona obezbeđeno za atmosferskou kanalizaciju u tom mestu, i izrazio očekivanje da će se dugogodišnji problemi Kisača rešiti u potpunosti.

Novi Sad, 25. mart 2011. godine