Читај ми

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ САОБРАЋАЈНИХ ПОВРШИНА У МАЖУРАНИЋЕВОЈ УЛИЦИ У ПЕТРОВАРАДИНУ

Постојећи коловоз у Мажуранићевој улици у Петроварадину, дужине око 450 метара, ширине око 6 метара је у лошем стању. У једном делу Мажуранићеве улице, због велике денивелације терена и приступа постојећим објектима оформљена су два паралелна коловоза у дужини од око 200 метара: први, где се одвија једносмеран саобраћај је крак који долази из правца Качићеве улице, а други, од Динка Шимуновића према Качићевој, је предодређен за двосмеран саобраћај.

Планирано је да се уместо постојеће коловозне конструкције изгради нов коловоз, једнострана пешачка стаза ширине 1,6 метара и то на деоници где се одвија једносмеран саобраћај, док ће на делу где је двосмеран саобраћај бити изграђена обострана пешачка стаза исте ширине. Са свих површина одводњавање ће се вршити преко сливника који ће бити постављени уз нижу ивицу коловоза, а који ће бити прикључени на шахтове новопројектоване канализације.

Радови на изградњи саобраћајних површина су почели, а изводи их Пут-инвест доо из Сремске Каменице. Уговорена вредност инвестиције је 89.675.608,00 динара, а рок за извођење је 88 календарских дана.

Реконструкцијом Мажуранићеве улице биће решен дугогодишњи проблем грађана Петроварадина. Водећи рачуна о равноменром развоју Град је у протеклом периоду предузео низ инвестиција како би побољшао услове за живот у Петровардину. Потпуно је реконструисана пијаца са преко 60 тезги која је оживела малу привреду овог дела града, поправљено је и насуто 8500 m² улица туцаничког коловоза, закрпљено и пресвучено асфалтом 11500 m² улица. Такође завршена је израда Генералног пројекта обилазнице око Петроварадина који је упућен Покрајинској Ревизионој комисији на разматрање, постављено је око 650 метара заштитне ограде на Петроварадинској тврђави где су изграђене и нова трафо станица и реконструисана стара трафо станица. Реконструисано је 420 м пешачких стаза у Прерадовићевој улици и израђен Главни пројекат канализације у Палмотићевој улици. У аквиру акције коју је покренуо Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, а која се односи на реконструкцију и уређење преко 100 спортских и дечјих игралишта и рекреативних површина на читавој територији нашег града, у току је реконструкција игралишта и у Петроварадину, и то на локацијима у Прерадовићевој улици бр. 40, и Улици Фрање Штефановића бр. 6.

Нови Сад, 3. август 2011. године