Čitaj mi

POČELI RADOVI NA IZGRADNJI SAOBRAĆAJNIH POVRŠINA U MAŽURANIĆEVOJ ULICI U PETROVARADINU

Postojeći kolovoz u Mažuranićevoj ulici u Petrovaradinu, dužine oko 450 metara, širine oko 6 metara je u lošem stanju. U jednom delu Mažuranićeve ulice, zbog velike denivelacije terena i pristupa postojećim objektima oformljena su dva paralelna kolovoza u dužini od oko 200 metara: prvi, gde se odvija jednosmeran saobraćaj je krak koji dolazi iz pravca Kačićeve ulice, a drugi, od Dinka Šimunovića prema Kačićevoj, je predodređen za dvosmeran saobraćaj.

Planirano je da se umesto postojeće kolovozne konstrukcije izgradi nov kolovoz, jednostrana pešačka staza širine 1,6 metara i to na deonici gde se odvija jednosmeran saobraćaj, dok će na delu gde je dvosmeran saobraćaj biti izgrađena obostrana pešačka staza iste širine. Sa svih površina odvodnjavanje će se vršiti preko slivnika koji će biti postavljeni uz nižu ivicu kolovoza, a koji će biti priključeni na šahtove novoprojektovane kanalizacije.

Radovi na izgradnji saobraćajnih površina su počeli, a izvodi ih Put-invest doo iz Sremske Kamenice. Ugovorena vrednost investicije je 89.675.608,00 dinara, a rok za izvođenje je 88 kalendarskih dana.

Rekonstrukcijom Mažuranićeve ulice biće rešen dugogodišnji problem građana Petrovaradina. Vodeći računa o ravnomenrom razvoju Grad je u proteklom periodu preduzeo niz investicija kako bi poboljšao uslove za život u Petrovardinu. Potpuno je rekonstruisana pijaca sa preko 60 tezgi koja je oživela malu privredu ovog dela grada, popravljeno je i nasuto 8500 m² ulica tucaničkog kolovoza, zakrpljeno i presvučeno asfaltom 11500 m² ulica. Takođe završena je izrada Generalnog projekta obilaznice oko Petrovaradina koji je upućen Pokrajinskoj Revizionoj komisiji na razmatranje, postavljeno je oko 650 metara zaštitne ograde na Petrovaradinskoj tvrđavi gde su izgrađene i nova trafo stanica i rekonstruisana stara trafo stanica. Rekonstruisano je 420 m pešačkih staza u Preradovićevoj ulici i izrađen Glavni projekat kanalizacije u Palmotićevoj ulici. U akviru akcije koju je pokrenuo Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, a koja se odnosi na rekonstrukciju i uređenje preko 100 sportskih i dečjih igrališta i rekreativnih površina na čitavoj teritoriji našeg grada, u toku je rekonstrukcija igrališta i u Petrovaradinu, i to na lokacijima u Preradovićevoj ulici br. 40, i Ulici Franje Štefanovića br. 6.

Novi Sad, 3. avgust 2011. godine