Čitaj mi

ZAVRŠNICA PROJEKTA „MOSTOVI NAS SPAJAJU, GRANICE RAZDVAJAJU!“

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je pozorišnoj predstavi u okviru završnice projekta „Mostovi nas spajaju, granice razdvajaju!“ koja je održana u Kulturnoj  stanici „Liman“. Projekat je podržala Gradska uprava za kulturu Novog Sada, Kancelarija za mlade i OPENS 2019.

- Veliko mi je zadovolјstvo što prisustvujem završnici projekta koji ima za cilј unapređenje kulturnog života osoba sa invaliditetom i ovom prilikom bih naglasio značaj međusobne saradnje Društva za podršku osobama sa autizmom Novog Sada i učenika ŠOSO „Milan Petrović“ bez čijeg učešća ova predstava ne bi bila moguća. Umrežavanje kroz saradnju i organizaciju interaktivih sadržaja koji doprinose pobolјšanju svakodnevnog života osoba sa invaliditetom je dragocena, a Udruženje „Život kao inspiracija” kao nosilac projekta, je taj zadatak odlično realizovalo. Izgraditi most, simbolično znači pružiti ruku prijatelјstva, srušiti prepreke i obrisati granice koje nas razdvajaju. Grad Novi Sad će i ubuduće nastaviti da podržava ovakve i slične projekte - rekao je Dalibor Rožić.

Autorka predstave, teksta i edukatorka na projektu je Melita Vujović, a predstvu su izveli  članovi Društva za podršku osobama sa autizmom Novog Sada i učenici ŠOSO „Milan Petrović“.

Novi Sad. 28. novembar 2022. godine