Читај ми

ЗАВРШНИЦА ПРОЈЕКТА „МОСТОВИ НАС СПАЈАЈУ, ГРАНИЦЕ РАЗДВАЈАЈУ!“

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствовао је позоришној представи у оквиру завршнице пројекта „Мостови нас спајају, границе раздвајају!“ која је одржана у Културној  станици „Лиман“. Пројекат је подржала Градска управa за културу Новог Сада, Канцеларија за младе и ОПЕНС 2019.

- Велико ми је задовољство што присуствујем завршници пројекта који има за циљ унапређење културног живота особа са инвалидитетом и овом приликом бих нагласио значај међусобне сарадње Друштва за подршку особама са аутизмом Новог Сада и ученика ШОСО „Милан Петровић“ без чијег учешћа ова представа не би била могућа. Умрежавање кроз сарадњу и организацију интерактивих садржаја који доприносе побољшању свакодневног живота особа са инвалидитетом је драгоцена, а Удружење „Живот као инспирација” као носилац пројекта, је тај задатак одлично реализовало. Изградити мост, симболично значи пружити руку пријатељства, срушити препреке и обрисати границе које нас раздвајају. Град Нови Сад ће и убудуће наставити да подржава овакве и сличне пројекте - рекао је Далибор Рожић.

Ауторка представе, текста и едукаторка на пројекту је Мелита Вујовић, а предству су извели  чланови Друштва за подршку особама са аутизмом Новог Сада и ученици ШОСО „Милан Петровић“.

Нови Сад. 28. новембар 2022. године