Čitaj mi

"PRIVREDNIK PRIMIO 18. GENERACIJU PITOMACA I ŠTIĆENIKA"

Zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić prisustvovao je svečanosti povodom prijema nove generacije pitomaca i štićenika u Srpsko privredno društvo "Privrednik".
Osamnaestu godinu za redom Fondacija "Privrednik" u svoje redove prima talentovane srednjoškolce i studente, one koji po konkursu prođu strogu selekciju i pruža im moralnu, finansijsku i druge vrste pomoći na putu kroz njihovo školovanje i usavršavanje.

- Želim da se zahvalim Fondaciji "Privrednik" što je i ove godine odabrala mlade ljude i primila ih u svoju veliku porodicu, koja ima dugu tradiciju i svetlu budućnost. To je velika čast i ja sam siguran da će pitomci opravdati poverenje, razvijati svoj talenat, družiti se i biti vredni i dobri ljudi - izjavio je zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić, ističući da Grad Novi Sad vrednuje doprinos nauke, kulture i umetnosti u društvenom progresu kao i da će i u buduće podržavati ovu Fondaciju, da bi zajednički isticali prave vrednosti i gradili bolju budućnost.

Već 19 godina Fondacija "Privrednik" deluje u Novom Sadu. Za to vreme primila je više od 2000 stipendista koji su završili svoje školovanje ili se i dalje školuju za oko 70 različitih zanimanja u zemlji i na prestižnim univerzitetima u inostranstvu.


Novi Sad, 26 oktobar 2011. godine