Читај ми

"ПРИВРЕДНИК ПРИМИО 18. ГЕНЕРАЦИЈУ ПИТОМАЦА И ШТИЋЕНИКА"

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић присуствоваo је свечаности поводом пријема нове генерације питомаца и штићеника у Српско привредно друштво "Привредник".
Осамнаесту годину за редом Фондација "Привредник" у своје редове прима талентоване средњошколце и студенте, оне који по конкурсу прођу строгу селекцију и пружа им моралну, финансијску и друге врсте помоћи на путу кроз њихово школовање и усавршавање.

- Желим да се захвалим Фондацији "Привредник" што је и ове године одабрала младе људе и примила их у своју велику породицу, која има дугу традицију и светлу будућност. То је велика част и ја сам сигуран да ће питомци оправдати поверење, развијати свој таленат, дружити се и бити вредни и добри људи - изјавио је заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић, истичући да Град Нови Сад вреднује допринос науке, културе и уметности у друштвеном прогресу као и да ће и у будуће подржавати ову Фондацију, да би заједнички истицали праве вредности и градили бољу будућност.

Већ 19 година Фондација "Привредник" делује у Новом Саду. За то време примила је више од 2000 стипендиста који су завршили своје школовање или се и даље школују за око 70 различитих занимања у земљи и на престижним универзитетима у иностранству.


Нови Сад, 26 октобар 2011. године