Čitaj mi

PRIJEM ZA MLADE VOLONTERE IZ DORTMUNDA I EKUMENSKE HUMANITARNE ORGANIZACIJE

Član Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandar Bašić i šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primili su mlade volontere i aktiviste iz pobratimskog grada Dortmunda iz organizacije Dijakonija i Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada.

- Drago mi je što je ovogodišnje druženje u našem gradu i pobratimskom Dortmundu posvećeno jako važnoj temi, a to je zaštita životne sredine. Odgovornost za stanje životne sredine je na svima nama i zato je bitna akcija počevši od pojedinaca, organizacija pa do svih nivoa državnih uprava. Uveren sam da ste u Novom Sadu vreme proveli spajajući lepo i korisno, i da iz našeg grada nosite dobre utiske – rekao je Aleksandar Bašić.

Pozdravljajući goste šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović naglasio je da Grad Novi Sad podržava ovu omladinsku razmenu jer vrednuje razmenu znanja i iskustava a u cilju promovisanja pravih društvenih vrednosti.
Mladi iz Dortmunda su u poseti Novom Sadu u okviru omladinske razmene, to jest saradnje sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom. Za vreme boravka u našem gradu od 26. avgusta do danas mladi iz dva grada bavili su se temama iz oblasti ekologije kroz različite programe i aktivnosti.

Novi Sad, 2. septembar 2013. godine