Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА МЛАДЕ ВОЛОНТЕРЕ ИЗ ДОРТМУНДА И ЕКУМЕНСКЕ ХУМАНИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

Члан Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине Александар Башић и шеф кабинета грaдоначелника Новог Сада Александар Петровић примили су младе волонтере и активисте из побратимског града Дортмунда из организације Дијаконија и Екуменске хуманитарне организације из Новог Сада.

- Драго ми је што је овогодишње дружење у нашем граду и побратимском Дортмунду посвећено јако важној теми, а то је заштита животне средине. Одговорност за стање животне средине је на свима нама и зато је битна акција почевши од појединаца, организација па до свих нивоа државних управа. Уверен сам да сте у Новом Саду време провели спајајући лепо и корисно, и да из нашег града носите добре утиске – рекао је Александар Башић.

Поздрављајући госте шеф кабинета градоначелника Александар Петровић нагласио је да Град Нови Сад подржава ову омладинску размену јер вреднује размену знања и искустава а у циљу промовисања правих друштвених вредности.
Млади из Дортмунда су у посети Новом Саду у оквиру омладинске размене, то јест сарадње са Екуменском хуманитарном организацијом. За време боравка у нашем граду од 26. августа до данас млади из два града бавили су се темама из области екологије кроз различите програме и активности.

Нови Сад, 2. септембар 2013. године