Čitaj mi

PRIJEM PREDSTAVNIKA FEDERACIJE SVETSKOG MIRA I LJUBAVI

Povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu delegacija Federacije svetskog mira i ljubavi, predvođena predsednikom Tao Ce Hongom posetila je Gradsku kuću, gde ih je primio pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović.

- Danas je veliki i značajan dan za Novi Sad i za sve one koji poštuju i neguju tekovine borbe za slobodu. U ime Gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića i u svoje lično ime, kao i u ime svih građana Novog Sada upućujem iskrene reči zahvalnosti predstavnicima Federacije svetskog mira i ljubavi na poseti Novom Sadu, Evropskoj prestonici kulture 2021. godine i Omladinskoj prestonici Evrope 2019. godine, i na uručenju simboličnih poklona, koji izražavaju najlepše želje, iskreno i od srca upućene svim građanima Novog Sada- izjavio je Aleksandar Petrović.

Federaciju svetskog mira i ljubavi osnovao je 2000. godine Tao Ce Hong, u Sjedinjenim Američkim Državama. Na različite načine ta Federacija širi ideju ljubavi i mira, među kojima je i svečanost zvonjenja Zvonom mira i ljubavi. Kako bi povezala što više ljudi koji dele istu viziju, Federacija održava samite i poziva lidere iz svih delova sveta da zvone Zvonom.

Novi Sad, 23. oktobar 2018. godine