Читај ми

ПРИЈЕМ ПРЕДСТАВНИКА ФЕДЕРАЦИЈЕ СВЕТСКОГ МИРА И ЉУБАВИ

Поводом обележавања 23. октобра, Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату делегација Федерације светског мира и љубави, предвођена председником Тао Це Хонгом посетила је Градску кућу, где их је примио помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић.

- Данас је велики и значајан дан за Нови Сад и за све оне који поштују и негују тековине борбе за слободу. У име Градоначелника Новог Сада, Милоша Вучевића и у своје лично име, као и у име свих грађана Новог Сада упућујем искрене речи захвалности представницима Федерације светског мира и љубави на посети Новом Саду, Европској престоници културе 2021. године и Омладинској престоници Европе 2019. године, и на уручењу симболичних поклона, који изражавају најлепше жеље, искрено и од срца упућене свим грађанима Новог Сада- изјавио је Александар Петровић.

Федерацију светског мира и љубави основао је 2000. године Тао Це Хонг, у Сједињеним Америчким Државама. На различите начине та Федерација шири идеју љубави и мира, међу којима је и свечаност звоњења Звоном мира и љубави. Како би повезала што више људи који деле исту визију, Федерација одржава самите и позива лидере из свих делова света да звоне Звоном.

Нови Сад, 23. октобар 2018. године