Čitaj mi

POSLOVNI INKUBATOR U NOVOM SADU PODSTIČE PREDUZETNIŠTVO

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je NJ. E. Lorana Stokvisa ambasadora Kraljevine Holandije u Svečanoj sali Gradske kuće, a nakon toga gradonačelnik i ambasador posetili su Poslovni inkubator u Novom Sadu, gde je održana i prezentacija investicionog projekta izgradnje Poslovne zgrade kompanije Hintek u kojoj će biti smešten Razvojni centar koji bi u narednih 5 godina trebalo da zaposli preko 100 visokoobrazovanih kadrova. Reč je internacionalnoj kompaniji sa sedištem u Holandiji koja je član Vojvođanskog IKT klastera, jednog od prvih stanara Poslovnog inkubatora u Novom Sadu. Projekat izgradnje novog objekta te kompanije na Telepu predstavio je generalni direktor Hinteka Patrik Deker. 

- Impresioniran sam onim što sam video u Poslovnom inkubatoru, reč je o vrhunskoj tehnologiji koja je budućnost. Prisutno je širenje mreže poslovanja zasnovanog na softveru, i to sa odličnim kompanijama, kao šta je i holansdka kompanija Hintek koja će ovde otvoriti i nova radna mesta – rekao je ambasador Stokvis i pohvalio to što Grad prepoznaje značaj IT sektora u razvoju poslovanja.

- Znali smo da Novi Sad ima dobru osnovu da se razvija u oblasti informacionih tehnologija. Poslovni inkubator iznedrio je konkretne rezultate. Srce grada je naš univerzitet koji obrazuje visoko stručne kadrove i uveren sam da će ti mladi ljudi moći da se zaposle u ovim uspešnim kompanijama – naglasio je gradonačelnik i dodao da će Grad, brojnim olakšicama, uvek podržati kompanije koje realizuju velike investicije u Novom Sadu i otvore nova radna mesta. 

Od kako je otvoren 25. januara 2011. godine, u Poslovni inkubator uselilila se i Evropska preduzetnička mreža Univerziteta u Novom Sadu, a u dosadašnja 3 ciklusa za prijem stanara primljeno je 5 kompanija koje započinju svoje poslovanje, i to: „Infora“, „Method2Business“, „HNS Media“, „Duffrein Research“ i „HortiGenes“. Četvrti ovogodišnji konkurs za prijem stanara je u toku, a slobodno je još samo 5 kancelarija. 

Novi Sad, 27. oktobar 2011. godine