Читај ми

ПОСЛОВНИ ИНКУБАТОР У НОВОМ САДУ ПОДСТИЧЕ ПРЕДУЗЕТНИШТВО

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примиo je Њ. Е. Лорана Стоквиса амбасадора Краљевине Холандије у Свечаној сали Градске куће, а након тога градоначелник и амбасадор посетили су Пословни инкубатор у Новом Саду, где је одржана и презентација инвестиционог пројекта изградње Пословне зграде компаније Хинтек у којој ће бити смештен Развојни центар који би у наредних 5 година требало да запосли преко 100 високообразованих кадрова. Реч је интернационалној компанији са седиштем у Холандији која је члан Војвођанског ИКТ кластера, једног од првих станара Пословног инкубатора у Новом Саду. Пројекат изградње новог објекта те компаније на Телепу представио је генерални директор Хинтека Патрик Декер.

- Импресиониран сам оним што сам видео у Пословном инкубатору, реч је о врхунској технологији која је будућност. Присутно је ширење мреже пословања заснованог на софтверу, и то са одличним компанијама, као шта је и холансдка компанија Хинтек која ће овде отворити и нова радна места – рекао је амбасадор Стоквис и похвалио то што Град препознаје значај IT сектора у развоју пословања.

- Знали смо да Нови Сад има добру основу да се развија у области информационих технологија. Пословни инкубатор изнедрио је конкретне резултате. Срце града је наш универзитет који образује високо стручне кадрове и уверен сам да ће ти млади људи моћи да се запосле у овим успешним компанијама – нагласио је градоначелник и додао да ће Град, бројним олакшицама, увек подржати компаније које реализују велике инвестиције у Новом Саду и отворе нова радна места.

Од како је отворен 25. јануара 2011. године, у Пословни инкубатор уселилила се и Европска предузетничка мрежа Универзитета у Новом Саду, а у досадашња 3 циклуса за пријем станара примљено је 5 компанија које започињу своје пословање, и то: „Inforа“, „Method2Business“, „HNS Mediа“, „Duffrein Reseаrch“ i „HortiGenes“. Четврти овогодишњи конкурс за пријем станара је у току, а слободно је још само 5 канцеларија.

Нови Сад, 27. октобар 2011. године