Čitaj mi

OTVORENA VRATA DOMA ZDRAVLJA NA TRGU SLOBODE

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat i predsednik Skupštine grada prof. dr Siniša Sević prisustvovali su akciji Otvorena vrata Doma zdravlja. U okviru akcije koja je održana na Trgu slobode građani su imali priliku da provere nivo šećera, holesterola i triglicerida u krvi, da izmere krvni pritisak, urade EKG monitoring, pregledaju mladeže, provere gustinu kostiju, nauče samopregled dojke i konsultuju se sa timovima lekar-sestra.

- Grad Novi Sad već godinama podržava projekat Otvorena vrata Doma zdravlja, koji afirmiše zdrav način života i približava Dom zdravlja kao ustanovu koja pruža usluge primarne zdravstvene zaštite građanima, odnosno doprinosi interaktivnom odnosu između davalaca i korisnika usluga. Od 2008. godine oko 36 hiljada naših sugrađana  je u okviru ovih akcija besplatno, bez zakazivanja i zdravstvene knjižice proverilo svoje zdravstveno stanje  - izjavio je prof. dr Zoltan Horvat i napomenuo da bi se slične akcije mogle sprovoditi jednom nedeljno u ambulantama Doma zdravlja.

Predsednik Skupštine grada prof. dr Siniša Sević je istakao kako je ovakav pristup kontroli opravdan jer su Novi Sad i Vojvodina područja u kojima su veoma zastupljene nezarazne bolesti, među kojima su pre svega kardiovaskularne bolesti i pozvao Novosađane da u okviru tih akcija provere svoje zdravlje.

Projekat sprovodi Dom zdravlja „Novi Sad“, u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć radi informisanja i edukacije stanovništva Grada Novog Sada o značaju prevencije kardiovaskularnih oboljenja i zarad unapređenja zdravstvenog stanja stanovništva Novog Sada. U okviru realizacije projekta planira se održavanje deset akcija u različitim delovima grada.

Novi Sad, 18. septembar 2013. godine