Читај ми

ОТВОРЕНА ВРАТА ДОМА ЗДРАВЉА НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват и председник Скупштине града проф. др Синиша Севић присуствовали су акцији Отворена врата Дома здравља. У оквиру акције која је одржана на Тргу слободе грађани су имали прилику да провере ниво шећера, холестерола и триглицерида у крви, да измере крвни притисак, ураде ЕКГ мониторинг, прегледају младеже, провере густину костију, науче самопреглед дојке и консултују се са тимовима лекар-сестра.

- Град Нови Сад већ годинама подржава пројекат Отворена врата Дома здравља, који афирмише здрав начин живота и приближава Дом здравља као установу која пружа услуге примарне здравствене заштите грађанима, односно доприноси интерактивном односу између давалаца и корисника услуга. Од 2008. године око 36 хиљада наших суграђана  је у оквиру ових акција бесплатно, без заказивања и здравствене књижице проверило своје здравствено стање  - изјавио је проф. др Золтан Хорват и напоменуо да би се сличне акције могле спроводити једном недељно у амбулантама Дома здравља.

Председник Скупштине града проф. др Синиша Севић је истакао како је овакав приступ контроли оправдан јер су Нови Сад и Војводина подручја у којима су веома заступљене незаразне болести, међу којима су пре свега кардиоваскуларне болести и позвао Новосађане да у оквиру тих акција провере своје здравље.

Пројекат спроводи Дом здравља „Нови Сад“, у сарадњи са Градском управом за здравство и Заводом за хитну медицинску помоћ ради информисања и едукације становништва Града Новог Сада о значају превенције кардиоваскуларних обољења и зарад унапређења здравственог стања становништва Новог Сада. У оквиру реализације пројекта планира се одржавање десет акција у различитим деловима града.

Нови Сад, 18. септембар 2013. године