Čitaj mi

OTVARANјE IZLOŽBE ''ROMA AETERNA''

 

Utorak, 30. jun 2020. godine
12.00 časova
Zbirka strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada
Dunavska ulica br. 29

Remek-dela rimskog vajarstva biće predstavlјena na jedinstvenoj izložbi pod nazivom ROMA AETERNA (večni Rim) koja će biti otvorena za posetioce od 1. jula do 11. septembra 2020. u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada.

Otvaranju izložbe prisustvovaće gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a kao govornici najavlјeni su i ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavlјević, ambasador Republike Italije Nј. E.  Karlo Lo Kaš, direktorka Muzeja grada Novog Sada Vesna Iković, predsednik DDOR osiguranja Đorđo Markeđani i predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa Draginja Đurić.

Dela dolaze iz Fondacije Dino i Ernesta Santareli, društveno-korisne neprofitne organizacije koja je nastala sa cilјem da podstiče istraživanje i širenje znanja iz istorije umetnosti i istorije Rima u Italiji i inostranstvu, a kustoskinja je Danijela Riči. Izložbu organizuju Glocal Project Consulting, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Muzej grada Novog Sada, pod pokrovitelјstvom Ambasade Republike Italije u Beogradu i Grada Novog Sada, uz podršku Banca Intesa i DDOR osiguranja.

Novi Sad, 29. jun 2020. godine