Читај ми

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ''ROMA AETERNA''

 

Уторак, 30. јун 2020. године
12.00 часова
Збирка стране уметности Музеја града Новог Сада
Дунавска улица бр. 29

Ремек-дела римског вајарства биће представљена на јединственој изложби под називом ROMA AETERNA (вечни Рим) која ће бити отворена за посетиоце од 1. јула до 11. септембра 2020. у Збирци стране уметности Музеја града Новог Сада.

Отварању изложбе присуствоваће градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, а као говорници најављени су и министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић, амбасадор Републике Италије Њ. Е.  Карло Ло Каш, директорка Музеја града Новог Сада Весна Иковић, председник ДДОР осигурања Ђорђо Маркеђани и председник Извршног одбора Banca Intesa Драгиња Ђурић.

Дела долазе из Фондације Дино и Ернеста Сантарели, друштвено-корисне непрофитне организације која је настала са циљем да подстиче истраживање и ширење знања из историје уметности и историје Рима у Италији и иностранству, а кустоскиња је Данијела Ричи. Изложбу организују Glocal Project Consulting, Италијански институт за културу у Београду и Музеј града Новог Сада, под покровитељством Амбасаде Републике Италије у Београду и Града Новог Сада, уз подршку Banca Intesa и ДДОР осигурања.

Нови Сад, 29. јун 2020. године